כשף פיתוח מוצרים אני מתייחס למושג "פוד-טק" לגבי כל טכנולוגיה המייצרת ערך, פותרת דילמות ליזמים, מפעלי מזון, סטרט-אפים וצרכנים בארץ ובעולם!
ישראל אומת הסטרטאפ והפודטק מייצרת אין סוף מיזמים וחידושים גם בעולמות הקולינריה והמזון. יזמים חדשים צצים כל העת ולמרות שיכול להיות להם רעיון מעולה ומהפכני לא תמיד יש להם מימון או ידע איך לגרום לרעיון שלהם להפוך למוצר /שירות פעיל ורווחי. הרשות לחדשנות מציעה מענקים נדיבים ליוזמות ורעיונות בתחום המזון והפודטק אך לרוב יזמים נתקלים בקשיים לא מבוטלים כשהם מגיעים לרשות לחדשנות כי אין להם מושג מאיפה מתחילים ומה בדיוק הם צריכים לעשות כדי להצליח לקבל את המענק והתמיכה.
רשות החדשנות היא רשות סטטוטורית עצמאית שתפקידה קידום חדשנות כמנוף לצמיחה כלכלית ,חיזוק ושימור ההובלה הטכנולוגית, טיפוח התרבות היזמית העסקית בישראל, שדרוג מקומה של מדינת ישראל בחזית החדשנות העולמית בתחום הפודטק.
הליווי וההגשה למסלולים המגוונים של רשות החדשנות וכן בעלי התפקידים השונים ברשות החדשנות מוכרים לי היטב, כמי שחי בענף וסייע למספר לא מבוטל של יוזמות ופטנטים חדשים על ידי הרשות. מפאת חשיבות נושא הפטנטים וההגנה על מוצרים חדשים והסכם סודיות שאני חתום עליהם אני לא מפרט את שמות הלקוחות והחברות להם סייעתי אך אני יכול וגאה לומר בביטחון שיש לי את מה שצריך כדי לסייע לעסקים בתחום המזון והפודטק בכל מה שהם זקוקים לו בהקשר של הרשות לחדשנות בישראל.
בנוסף, אני יכול לסייע לא מעט גם בכל מה שקשור לייעוץ וליווי רישום של פטנטים לרבות הניסוח הטכנולוגי הנדרש לצורך כך.
פיתוח ושדרוג מוצרי מזון מתקדמים
במדינת ישראל קיימת תעשייה גדולה ועשירה בידע, הן טכנולוגי והן קולינרי, בתחום פיתוח מוצרי מזון, טכנולוגיית מזון, שיפור מוצרי מזון, תעשיה עם תרבות יזמית פעילה, המייצרת אלפי מוצרי מזון בשנה, שהן בשורה בעולם הפודטק המקומי והעולמי.
ייעוץ וליווי יזמים ויצרנים
אני גאה להכליל את עצמי כמי שמסייע ליצרני מזון וליזמים בתחום ה- FoodTech ולסטרט-אפים, בייעוץ וליווי מקצועיים, הגשה למסלולים הייחודיים של רשות החדשנות, וכמוכן בייעוץ ובניסוח עבור פטנטים.
אני עוזר, לארגן את החומרים הנחוצים בצורה נכונה פרקטית ויעילה, לייצר מערכת יחסים עסקית אפקטיבית אל מול המדיניות של הרשות, באמצעות מסלולי תמיכה וכלי מימון וסיוע מגוונים, וכן באמצעות יצירת שיתופי פעולה עם רשויות מוסמכות אחרות ברחבי העולם כדי לסייע ליזמים ומפעלים בקידום החדשנות הטכנולוגית בתעשיית המזון במשק הישראלי.
מאוד חשוב לי לקדם את האופן שבו נצרוך את המזון בעתיד, לפתח את הקשר בין קיימות למזון, שמירת כדור הארץ לדורות הבאים, ודאגה כי המזון שילדינו יצרכו יהיה בריא ומאוזן יותר, ועוד.