פרויקט מקסים שנולד בחשיבה משותפת עם החברה העירונית ראש העין ואיתי במטרה לאפשר דרך חוויית בישול משותפת שלי עם תושבים בראש העין, להכיר ולהתחבר אחד לשני דרך בישול ומתכונים. אחרי תהליך בו פורסם קול קורא בעיר לאיתור תושבים בשלנים והצעות למתכונים נבחרה רשימה ויצאנו לצלם.
הפרק הראשון עוסק בנושא מרקים ובו מככב תושב העיר זוהר רוט שבישל יחד איתי מרק ברוקולי- המתכון מצורף למטה:
מתכון למרק ברוקולי – 10 אנשים
חומרי גלם
סלסלה פטריות טריות
800 גרםברוקולי טרי או קפוא
1 בצל קצוץ
1 תפוא קוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
2 כפות חמאה או שמן
אופן ההכנה:
- יש לאדות את הברוקולי במים רותחים ואז לעצור את הבישול במי קרח.
- במקביל לבשל את תפו"א האדמה עד ריכוך.
- .להוסיף את הברוקולי למי הבישול של תפו"א. ולהוציא מהם כוס מים אחת ופרח ברוקולי אחד לשימוש מאוחר יותר.
- לטחון את תפו"א והברוקולי
- לאדות את הפטריות פרוסות בחמאה , ולהוסיף למרק.
- לבשל יחד במשך חצי שעה לטעום ולהשלים טעמים עם מלח/ פלפל ולהוסיף את השמנת.
טיפים שלי לשדרוג:
ניתן להשתמש בברוקולי קפוא.
ניתן להחליף את השמנת בשמנת קוקוס.
ניתן ל להוסיף שקדים פרוסים מטוגנים להגשה.