פרויקט מקסים שנולד בחשיבה משותפת עם החברה העירונית ראש העין ואיתי במטרה לאפשר דרך חוויית בישול משותפת שלי עם תושבים בראש העין, להכיר ולהתחבר אחד לשני דרך בישול ומתכונים. אחרי תהליך בו פורסם קול קורא בעיר לאיתור תושבים בשלנים והצעות למתכונים נבחרה רשימה ויצאנו לצלם.
הפרק השני בנושא מרקים ובו מככב תושב העיר הוותיק רפי חתוכה שבישל יחד איתי מרק עגבניות אורז- המתכון מצורף למטה:
מתכון למרק עגבניות ואורז 10 מנות:
חומרים:
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 כפות מלח גס
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור- לפי הטעם
1 וחצי כוס אורז פרסי.
3 כפות כוסברה קצוצה
1 כוס עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 וחצי ליטר מים
אופן ההכנה:
1.לטגן את הבצל עם שמן,
2. להוסיף לבצל המטוגן את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ולערבב במשך מספר דקות.
3. להוסיף את האורז, המים הרותחים ואת התבלינים ולבשל במשך חצי שעה.
4. להגיש חם מומלץ ליד לחוח, וקציצות דגים בתאבון.
טיפים נוספים שלי למתכון:
- ניתן להוסיף למרק איטריות ושיערות, בזיליקום וכך להפוך את המרק ליותר "איטלקי".
- ניתן לשדרג בעזרת שמנת חמוצה בהגשה.- כף למנה.